fredag 30 november 2007

Fy vad orättvist!!

Ännu en kamrat död!
Robert.

Jag kan inte fatta att det har hänt, igen! Varför har Robert, min vän och kollega, ryckts bort så hastigt och så tidigt? Vad är meningen med det?

Jag saknar Robert så oerhört, trots att vi inte var närmsta vänner!

Det känns tomt, ensamt och trist! Döden är obarmhärtig. Så är också Herrens vilja. Jag tycker ibland att Han är orättvis och lämnar så många frågor kvar.

Jag minns Robert främst som en person som alltid fanns tillgänglig, dygnet runt. Med goda råd, reflektioner och utstuderad detaljkunskap, men också som den alltid glade, varme och erkännande människa Robert var.

Saknaden är enorm, och brutal!

Jag vet inte vad mer jag kan säga, varför just nu? 34 år...Det är inte rättvist.

Jag kommer att höra din röst ändå. "jag kan berätta att...". Dina orförglömliga och ovärderliga insatser för communityt och dina instaser för individer, kommer aldrig att förminskas. Du VAR Robert och ÄR Robert och kommer alltid att VARA Robert, i mitt hjärta, och min själ, för alltid!

TACK!

Kärlek...

I väntan...

Äntligen!!!
Nu står adventsstaken i vardagsrummet och stjärnan är noggrannt upphängd i fönstret. Nu börjar väntan. Väntan på vaddå kan en undra? Men det är ju faktiskt så; att nu börjar den viktigaste av alla väntor; väntan på Herran!

För många människor är denna väntan en väntan på något annat. Vad dessa väntar på har jag inte riktigt förstått, men kanske en väntan på bätte tider eller väntan på något gott. Vem vet?
Många människor förbereder just nu den största kristna högtiden, enligt många.
Men vänta ett slag!
Den största kristna högtiden är väl ändå inte julen???

De viktigaste sakramenten återfinns ju faktiskt inte under julens ceremoni! Kristi förrådande, Kristi förlåtande, Kristi kropp och blod som utgives respektive utgjutes, Kristi korsfästelse, död och uppståndelse. När händer detta? Under julen? Knappast! Julen symboliserar bara glädjen när Helig Jungfru Maria får besked att Messias, Frälsaren, är nära. Frälsaren föds sedan, men inte på julafton vilket vi idiotiska, historielösa västeuropeer tycks tro, men på juldagen (fast egentligen senare än så). Och julklapparna får symbolisera de tre vice männens gåvor till den väntade Frälsaren. Men vad hette de?

Ja, just det: Kaspar, Melkior och Balthzar. Hur många vet det? När en frågar om detta får en till svar: Athos, Phortos och Aramis. Men hallå! Vilka var de? De var ju de tre musketörerna; en saga av Dumas!! Kära någon!!!

Nå, så vart vill jag komma?

Varför fira Jul, när en inte vet vad jul innebär!?

Låt oss alla fira den riktigt viktiga högtiden i så fall, om vi nu ska vidmakthålla och befästa de kristna högtiderna; låtom oss fira påsk! Påsken är värd att fira, julen enbart en liten del av den kristna traditionen, men det så klart; julen tycks inte så krävande... En som förstå de kristna budskapen skulle inte enbart fira jul utan att skämmas!

Så länge vi inte är kristna som folk, låt oss undvika det falska, kommersialliserade julfirandet!!! Ett sådant beteende är hädande om något!

"Kristus är sannerligen uppstånden...!!!"

söndag 18 november 2007

TENTAÅNGEST!!!


Varför ställer man till det så att man hela tiden pluggar??? Det är ju kul ett tag, ända tills det är dags att skriva tenta!!! Jag kommer aldrig ifrån detta underbara fenomen kallat tentaångest. Ångesten kommer smygande, står ett tag i den mörka vrån och lurar, men rätt vad det är hoppar den fram, hugger tag i nacken, klamrar sig fast på ryggen och sitter och väser bakom öronen på mig.

Om nätterna kan jag inte sova, stirrar i taket i det nedsläckta rummet som skiftar i vit-gröna nyanser; månens verk. Det är klibbigt av kallsvett och lakanen är brännheta. Munnen torr som när man suger på häggbär. Kan det inte bli morgon snart, så jag slipper tänka på det här?


Ja, det är inte lätt att vara student.

Fast å andra sidan är det ganska mysigt med plugg också, helst när det är höst och man kan krypa upp i fåtöljen med en filt och en kopp te samt sätta på en skiva med Poulencs stabat mater! Mysigt är också när man upptäckt att den där hemska boken finns i svensk översättning med referat på nätet!!!