lördag 18 augusti 2007

Ideologisk desorientering!


Jag är brydd över partiets satsning på bildning för medlemmarna. Det finns idag, i min arbetarekommun ska kanske tilläggas, enbart EN medlemsutbildning. Denna utbildning är mycket ytlig och omfattar enbart en dag. I denna utbildning är tänkt att medlemmar ska få ta del av partiets politik, ideologi, värdegrund och organisation. Hur hinns detta med under en dag undrar jag? Jag vill gärna jämföra med LO-fackens bildningsideal, eller ungdomsförbundet SSUs. Där finns fortfarande rejäla utbildningar. Där finns ett rikligt utbud av kurser, som dessutom löper över minst tre dagar. För partister som fått sin bildning genom SSU eller facket kan en endags kurs vara tillräcklig för att "skolas" in i partiet, men hur blir det med de medlemmar som inte har sin bakgrund i arbetarrörelsen, eller ens i arbetarklassen? Kan det vara detta måhända som lett till den ideologiska labilitet och desorientering partiet drabbats av under snart tre decennier? Något måste till! Partiet måste satsa på folkbildningen! Vi måste bilda våra medlemmar i ideologi, den rätta vill säga, den demokratiska socialismen. Vi måste tvätta bort den sociala liberalismen som allt som oftast gör sig gällande i diskussioner inom arbetarekommunen, på partikongresser, i ledare och debatter. Denna ideologiska desorinetering måste ha sin grund i obildade medlemmar som enbart tycker och faktiskt inte resonerar utifrån sin fasta ideologiska bas, kanske saknas denna bas över huvudtaget. Vad är ett socialistiskt parti utan socialistisk ideologi? Ett luftslott! Och då är det inte konstigt att val förloras när det visar sig att en före detta ledare totalt saknar bas, takt och känsla! Nu måste vi ta strid för den ideologiska riktningen!
Folkbildning för partiets fortlevnad!

onsdag 15 augusti 2007

Nytt jobb


Hemma efter första dagen på nya jobbet! Det känns helt underbart att göra något nytt. Förnyelse stärker. Nu finns dessutom tid till förkovran och stimulans i skön och "fängslande" miljö.

tisdag 14 augusti 2007

Sura gubbar




Efter ett två timmar långt informationsmöte om något som tydligen ska öka individens egenmakt och inflytande och som av borgerligheten kallas "Vårdval", kan konstateras att majoriteten i landstinget inte är intresserade av att driva någon egen politik, utan snarare klaga på den "illa förda politik" som socialdemokratin tillsammans med fackföreningsrörelsen drivit under förra mandatperioden. Kan inte moderaterna åtminstone försöka föra egen politik istället för att skugga vår? Vårdval är för övrigt en usel modell som bland annat kommer att innebära att de mest bemedlade kommer att få tillgång till bättre vård än andra och att det görs enklare att profitera på sjuka människor. En sådan politik står inte vi för! Inte nog med att politiken är ogenomtänkt, företrädarna är sura och arroganta också. Dessvärre tycks detta ha smittat av sig på tjänstemännen, som intagit någon slags översittarattityd och dessutom ändrat dialekt och uttal efter politisk majoritet. Varför sura? Förstör och var glada så länge ni kan! 2010 är det slut på kalaset. Röda gubbar kan vara trista ibland, men tvi för de sura!

måndag 13 augusti 2007

Är tiden förbi?


Under veckan som gått har jag flera gånger irriterat mig över att klockan på LO-borgen stannat. Den står på klockslaget 11. Kan detta i tider av borgerlighet och iskalla vindar i Stockholm och konungariket Svea tyda på att den fackliga kampen hör till en svunnen tid? Facklig kamp föds ur förtryck och högervriden politik, så jag hoppas innerligen att uret snurrar på och kanske, med lite hopp, något snabbare än det gjort det senaste decenniet! "Proletärer i alla land, förenen eder!"

söndag 12 augusti 2007

Rallyfika


4 1/2 timmes mysfika på Cinamon med Pappa Jonatan, Mamma Pernilla, Elton och Frippe.